5 Redenen waarom een aftermovie handig is

4 augustus 2022

Een aftermovie is een terugblik op een bijzondere activiteit of event. In zo’n video laat je in rap tempo de sfeer, de beleving, je doelgroep en de eventuele quotes en muziek van je evenement allemaal tegelijkertijd aan je kijker zien. Dat biedt een mooie terugblik op een bijzondere dag. Leuk voor organisatoren en bezoekers als een blijvende herinnering. Ook kan het waardevol zijn om als promotie te gebruiken voor een volgend event of om relaties of klanten aan je organisatie te binden. Een aftermovie is nog lang na afloop waardevol.

 

  1. Een aftermovie dient als blijvende herinnering, een terugblik op de mooiste momenten. Plaats je aftermovie zeker op sociale media en website; een aftermovie straalt op een informele manier uit wat voor organisatie je bent en waar je organisatie voor staat.
  2. Door een aftermovie kan je de dag herbeleven. Bezoekers en medeorganisatoren van je event kunnen nagenieten van een mooie dag. De mooie beelden en herinneringen zullen ze ook sneller liken en delen op sociale media wat uitstekend voor je naamsbekendheid is.
  3. Een aftermovie is een fantastisch middel om interesse en nieuwsgierigheid te wekken bij de potentiële bezoekers/klanten. Door middel van een aantrekkelijke montage van de hoogtepunten van jouw evenement geef je niet-aanwezigen het gevoel dat ze echt iets gemist hebben. Daardoor zal je de volgende keer meer bezoekers aantrekken.
  4. Promotie van je aanstaande event. Potentiële bezoekers van je aanstaande event gaan op zoek naar wat er de vorige editie te beleven viel. De ideale manier om dat te tonen is met een aftermovie. Ook kan je er een paar van de meest fantastische beelden uitpikken en een aparte trailer maken om jouw volgende evenement te promoten.
  5. Een aftermovie is ook de ideale manier om jouw sponsors te bedanken door hun logo in beeld te brengen of de video af te sluiten “met dank aan...”.

 

Bekijk mijn video's

Voorbeelden

Home Blog 5 Redenen waarom een aftermovie handig is